Δευτέρα, 7 Δεκεμβρίου 2015

Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία για τις απολύσεις στο Μετρό

newsbomb.gr,07/12/2015

Στο εργοτάξιο του Μετρό της Θεσσαλονίκης, το οποίο βρίσκεται στη συμβολή της Εγνατίας με την οδό Βενιζέλου, βρέθηκαν σήμερα Δευτέρα (7/12) οι εργαζόμενοι στον αρχαιολογικό τομέα του μετρό, οι οποίοι διαμαρτύρονταν για τις πρόσφατες απολύσεις.

Σύμφωνα με τους εργαζομένους, οι απολύσεις έγιναν χωρίς να δοθούν αποζημιώσεις, ενώ η κοινοπραξία τις θεωρεί «λύσεις συμβάσεων».


Από την πλευρά του, ο πρόεδρος των εργαζομένων Χάρης Κυπριανίδης, τόνισε ότι «οι πρακτικές που ακολουθούνται από την κοινοπραξία, όπως άδειες άνευ αποδοχών, εκ περιτροπής εργασία και απολύσεις, δεν δείχνουν ότι είμαστε κοντά σε λύση για την επανεκκίνηση του έργου, καθώς επίσης και ότι, πέραν της πολιτικής ηγεσίας, δεν έχουν γίνει δηλώσεις από υπηρεσιακούς παράγοντες ή άλλους εμπλεκόμενους στην κατασκευή του έργου, που να δείχνουν σύντομα λύση».

Ο κ. Κυπριανίδης πρόσθεσε ότι το αρχαιολογικό τμήμα είναι πλέον ανενεργό μετά τις τελευταίες απολύσεις και ότι οι εργαζόμενοι «εδώ και έξι μέρες είναι σπίτι τους» ενώ επεσήμανε ότι θα συνεχίσουν να προωθούν «σε νομικό και σε αγωνιστικό επίπεδο» τις διεκδικήσεις τους.

Στις έντεκα το πρωί της Τρίτης (8/12), οι εργαζόμενοι θα συγκεντρωθούν στο εργοτάξιο του μετρό στην πλατεία Αγίας Σοφίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.