Τρίτη, 30 Αυγούστου 2016

Η απάντηση Σιμόπουλου στον Μπουτάρη για το Μετρό Θεσσαλονίκης

voria.gr, 30/08/2016
Πώς απάντησε ο πρώην γενικός γραμματέας Δημοσίων Έργων Στράτος Σιμόπουλος στην επίθεση του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη για το θέμα του Μετρό...


Επαναλαμβάνει τα περί «τρύπας Μπουτάρη» για το Μετρό ο πρώην γενικός γραμματέας Δημοσίων Έργων Στράτος Σιμόπουλος, μετά τη χθεσινή επίθεση που δέχθηκε από τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης. Ο κ. Σιμόπουλος κάνει λόγο για «μονταρισμένο βίντεο από παλαιότερη δήλωσή του» για το θέμα των αρχαιοτήτων στο σταθμό Βενιζέλου. 

«Κάθε φορά που ο Μπουτάρης εγκαλείται από την αντιπολίτευση του Δήμου για τις μεγάλες του ευθύνες στην καθυστέρηση της κατασκευής του σταθμού Βενιζέλου του Μετρό (ΤΡΥΠΑ ΜΠΟΥΤΑΡΗ), αμύνεται επιτιθέμενος, χωρίς να μπαίνει στην ουσία.
»Χθες, στο Δημοτικό Συμβούλιο, έφθασε στο σημείο να δείξει μονταρισμένο βίντεο δευτερολέπτων από μία παλαιότερή μου, μεγάλης διάρκειας συνέντευξη Τύπου. Νομίζω πλέον ότι οι Θεσσαλονικείς κουράστηκαν με το θέμα. Ας φέρει πλήρως μελετημένη και κοστολογημένη τεχνική λύση, με χρονοδιάγραμμα και καθορισμένες τις πηγές χρηματοδότησης, η οποία δεν θα περιλαμβάνει την παραμικρή απόσπαση των αρχαιοτήτων, ενώ ταυτόχρονα θα περιέχει την δημιουργία αρχαιολογικής πλάζας στην περιοχή, σύμφωνα με την δικιάς του "έμπνευσης" τελευταία απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου. Όσο δεν το κάνει είναι υπόλογος στους Θεσσαλονικείς. Δεν περιμένω βέβαια να το κάνει γρήγορα, όταν, εδώ και έναν χρόνο, δεν έχουν ακόμη δημοπρατηθεί ούτε οι σχετικές μελέτες» σχολίασε ο κ. Σιμόπουλος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.