Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

Συνεχίζεται για 763η ημέρα η απεργία στο μετρό Θεσσαλονίκης

tokoulouri.com, 27/09/2016
Χωρίς μετρό αναμένεται να παραμείνει για επτακοσιοστή εξηκοστή τρίτη ημέρα η Θεσσαλονίκη, καθώς οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας διαμαρτυρόμενοι για την πολιτική της κυβέρνησης που βρίσκεται σε απόλυτη συμφωνία με τις νέες απαιτήσεις της τρόικα. Εκτός των άλλων, οι εργαζόμενοι διεκδικούν τα δεδουλευμένα της 23ης Ιουνίου 2014, ημέρα κατά την οποία δύο σταθμοί του μετρό ήταν ανοικτοί στο κοινό...

Όπως ανακοινώθηκε, στις 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία του οργανισμού στην οδό Αλ. Παπαναστασίου και πορεία προς τη Διεύθυνση Έργου Μετρό Θεσσαλονίκης επί της 26ης Οκτωβρίου, με τους εργαζόμενους να δηλώνουν αποφασισμένοι να μην πιάσουν τιμόνι αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.
Με δεδομένη τη συνέχιση της απεργίας και στα αστικά λεωφορεία της συμπρωτεύουσας, οι επιλογές μετακίνησης των πολιτών περιορίζονται αισθητά. Για την αποφυγή κυκλοφοριακής συμφόρησης και δημιουργίας μποτιλιαρισμάτων, οι αρμόδιες αρχές καλούν το κοινό να αποφεύγει τη χρήση ΙΧ ή εναλλακτικά να χρησιμοποιεί την υποθαλάσσια αρτηρία που ενώνει τη Δυτική Είσοδο της πόλης με τη λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Για το θέμα εξέδωσε ανακοίνωση το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, στην οποία τονίζεται πως ο αγώνας των εργαζομένων στην εποχή της λυκοσυμμαχίας της τρόικας και του κεφαλαίου δεν τελειώνει ποτέ. Πάντως, στην ανακοίνωση σημειώνεται η αντίθεση του ΚΚΕ στο έργο του μετρό Θεσσαλονίκης, το οποίο χαρακτηρίζει ως «τούνελ του ευρωμονόδρομου» ενώ καλεί το λαό να «αφήσει τις ράγες του μετρό και να μπει στις ράγες του αγώνα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.