Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016

Οι Θεσσαλονικείς ανυπομονούν για το μετρό και το δείχνουν (φωτο+video)

voria.gr, 12/09/2016
Μεγάλη προσέλευση των επισκεπτών της ΔΕΘ στο βαγόνι του μετρό. Χαμός με τις selfies και χιούμορ με την καθυστέρηση ολοκλήρωσης του έργου...


Σε ατραξιόν της 81ης ΔΕΘ εξελίσσεται το περίπτερο - βαγόνι της Αττικό Μετρό απέναντι από την Πύλη Εμπορίου, καθώς την πρώτη ημέρα επίσημης λειτουργίας της Έκθεσης και αφού έγιναν τα εγκαίνια (δείτε εδώ) οι επισκέπτες σχημάτιζαν ουρές για να μπουν στο βαγόνι και να δούν από κοντά πώς θα είναι το μετρό όταν ολοκληρωθεί – σύμφωνα με τις τελευταίες δεσμεύσεις μέσα στο 2020.

Όπως φαίνεται οι Θεσσαλονικείς «διψούν» για το νέο Μέσο Μαζικής Μεταφοράς, ενώ οι περισσότερες αντιδράσεις για το βαγόνι ήταν θετικές και κάποιες «ενθουσιώδεις», κυρίως από τους νέους και τα παιδιά που έσπευδαν συνεχώς να βγάλουν «selfies». Δεν ήταν λίγοι, μάλιστα, αυτοί που κάθισαν στα καθίσματα και ανυπομονούσαν... να ξεκινήσει το βαγόνι.
Βέβαια, δεν έλειψαν τα «καρφιά» για την καθυστέρηση ολοκλήρωσης του έργου, η οποία αντιμετωπίστηκε από τους περισσότερους με χιούμορ. Χαρακτηριστικότερος ο διάλογος ενός νεαρού ζευγαριού: «Πότε θα κάνουμε παιδί;», ρώτησε η κοπέλα τον φίλο της, ο οποίος – με κάποια αναστάτωση στο βλέμα – αποκρίθηκε «γιατί;», για να πάρει «πληρωμένη» απάντηση: «Μα για να προλάβουν τα εγγόνια μας να δουν το “κανονικό” μετρό!».

Άλλοι έσπευσαν να συγκρίνουν το μετρό με τον ΟΑΣΘ. «Καλό είναι και αυτό, αλλά σαν τον ΟΑΣΘ “δεν έχει”», είπε ένας, ενώ όταν του εξήγησα πως τα βαγόνια του μετρό Θεσσαλονίκης θα είναι διαφορετικά από το έκθεμα – το οποίο αποτελεί βαγόνι του μετρό Αθηνών – μου απάντησε: «Λογικό, αφού το δικό μας “δεν υπάρχει”».

 






Αλέξανδρος Μητάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.