Παρασκευή 19 Μαΐου 2017

ΛΑΕ Θεσσαλονίκης: Να επιστρέψουν στη δουλειά τους οι συμβασιούχοι αρχαιολόγοι που απέλυσε ο Σπίρτζης

thessnews.gr, 19/05/2017
Τους συμβασιούχους αρχαιολόγους, που βρίσκονται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις, ζητώντας την άρση της απόλυσης των δύο συναδέλφων τους, επισκέφθηκε σήμερα κλιμάκιο της Λαϊκής Ενότητας Α΄ Θεσσαλονίκης, με τη συντονίστρια της Ν.Ε. Σουλτανίδου Χριστίνα...

«Ευτυχώς που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ «διαπραγματεύθηκε» με «επιτυχία» το ευαίσθητο ζήτημα των εργασιακών σχέσεων με το κουαρτέτο, και οι εργαζόμενοι μπορούν να αισθάνονται ασφαλείς. Δεν θα τους απολύει πια ο εργοδότης τους, αλλά ο ίδιος ο Υπουργός» αναφέρει η Λαϊκή Ενότητα Θεσσαλονίκης.
«Πώς αλλιώς να ερμηνευθεί η αιφνιδιαστική απόλυση, χωρίς καμία αιτιολόγηση  δυο συμβασιούχων αρχαιολόγων υπεύθυνων για το συντονισμό του σχετικού έργου στο Μετρό Θεσσαλονίκης, αμέσως μετά την επίσκεψη του κ. Σπίρτζη στα έργα του μετρό, ο οποίος μάλιστα τους επέπληξε κιόλας, γιατί κατά τη γνώμη του θα έπρεπε να συντονίζουν το έργο, άσχετα αν εδώ και δυο μήνες δεν εκτελούνται αρχαιολογικά έργα στο σκάμμα της Αγ. Σοφίας, γιατί δεν έχει καθαρογράφει η γνωμοδότηση του ΚΑΣ, σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Μυλόπουλου, Προέδρου της Αττικό Μετρό» τονίζει.
«Όπως δήλωσαν στους εκπροσώπους του σωματείου και στους ίδιους τους εργαζόμενους, η Λαϊκή Ενότητα στηρίζει τους αγώνες τους, και καταγγέλλει την απαράδεκτη συμπεριφορά του Υπουργού, την πρόκληση δηλαδή απόλυσης εργαζομένων από πλευράς του, στην προφανή προσπάθειά του, να ρίξει τις ευθύνες της καθυστέρησης του πολύπαθου αυτού έργου(με ότι αυτό συνεπάγεται και ως προς το τελικό κόστος του), οι οποίες ανήκουν καθαρά στο Υπουργείο και στην ανάδοχη εταιρεία, στους εργαζόμενους αρχαιολόγους» συμπληρώνουν.
«Τόνισαν ότι όλοι οι Θεσσαλονικείς γνωρίζουν πως η καθυστέρηση στην κατασκευή του μετρό Θεσσαλονίκης, το οποίο πέρασε από σαράντα κύματα, μόνον στους συμβασιούχους αρχαιολόγους δεν οφείλεται, οι οποίοι, παρά τις προβληματικές εργασιακές σχέσεις και τις μειώσεις στους μισθούς που έχουν υποστεί, διαφυλάσσουν με τον καλύτερο τρόπο την πολιτιστική και ιστορική κληρονομιά της πόλης και της χώρας» καταλήγει η Λαϊκή Ενότητα Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.